#apecurateasumate: Apa pentru toţi şi meteorologia emoţiilor

Fiecare elev a pregătit un colaj  tematic cu tema „Curcubeul emotiilor si Meteorologia Apei”.

Elevii Scolii Gimnaziale „Petre Ghelmez”, din  sectorul 2, Bucuresti, au desfăşurat astăzi, 23 martie, o activitate deosebită: „Apa pentru toţi şi meteorologia emoţiilor”, in cadrul evenimentului  „Ape curate asumate”, sustinut de Aqua Carpatica.

Am urmărit cunoaşterea semnificaţiei zilei de 22 martie, „Ziua Mondiala a Apei”, dar si celebrarea pe data de 23 martie, a „Zilei Meteorologiei”.

Drept urmare am stimulat creativitatea şcolarilor prin realizarea unor lucrări care să sugereze atitudini, emotii, comportamente pozitive privind protejarea resursei APA din mediului înconjurător, dar şi conştientizarea necesitatii menţinerii echilibrului ecologic.

Elevii au înţeles că apa a fost şi este un element central în viaţa societăţii umane, a animalelor si a plantelor. De la un bun universal şi gratuit, asemenea aerului, apa a devenit o marfă cu preţ uneori foarte ridicat, trecând ca importanţă înaintea materiilor prime, a energiei, chiar şi a pământului, care, fără apă, ar fi lipsit de viaţă.

Picăturile de apă si desenele au fost insotite de tabelul emotiilor pozitive atribuite spectrului culorilor ce formeaza curcubeul.

„Am învățat să identificăm tot mai multe emoții, pozitive sau negative. Am învățat acceptarea și faptul că iubirea este o constantă a vieții noastre. Am realizat o incursiune spectaculoasă în interiorul minții noastre, acolo unde 5 emoții de bază ne guvernează viața și fiecare acțiune individuală, în fiecare clipă: Bucuria, Tristețea, Frica, Furia și Dezgustul.” –  Ileana Vladut, terapeut holisticApa, pentru o hidratare corecta, ne-a fost asigurata, ca de obicei, de Aqua Carpatica.

Mai mult elevii au confectionat flori, cu doamna învățătoare Ilona Silvestru, pe care le-au luat acasa spre „îngrijire”, fiecare având responsabilitatea de a le uda simbolic, de câte ori este nevoie, in functie de necesitatile specifice ale plantelor.  Astfel, ei conştientizează mai bine ce este apa, ce efecte are aceasta când este folosită cu moderaţie, ce efecte are când lipseşte şi ce poate face când este în cantitate prea mare.

Apa, cat si informarea din cadrul evenimentelor „Magia apei informate” si „Ape curate asumate”, desfasurate in ultimii sapte ani, prin sustinerea Aqua Carpatica, au ajutat copiii sa invete si sa inteleaga mesajul de puritate al apei.

Evenimentul lunar “APE CURATE ASUMATE” este organizat  de Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro). Detalii pe blogul proiectului #apecurateasumate.