Porsche a renunțat la planurile de a intra în Formula 1 ?

În urmă cu doi ani, pe atunci șeful Grupului Volkswagen, Herbert Diess, anunța că Porsche ar urma să intre în Formula 1, începând cu 2026. Atunci, regulamentul Marelui Circ va suferi modificări importante.
Numai că, între timp, orice încercare de a convinge echipele deja existente să accepte un parteneriat au eșuat. Prima dată, Porsche a încercat cu Red Bull Racing, dar fără succes. Mai apoi s-a zvonit că ar fi urmat cei de la McLaren.

Desigur, Porsche ar fi putut intra ca echipă de sine stătătoare, dar acest lucru implica un efort financiar mult mai mare.

Cele mai recente informații susțin că, într-un final, Porsche ar fi renunțat la ideea de a intra în Formula 1. În schimb, marca germană ar urma să se concentreze pe Formula E și pe revenirea în cursele de anduranță, la Le Mans.

În ceea ce privește intrarea altor nume mari în Formula 1, Audi va face acest lucru alături de Sauber, iar Ford alături de Red Bull Racing. Pe listă s-ar putea afla și americanii de la Andretti, cu sprijinul General Motors.