Izolarea mansardei sau a acoperișului cu fibră de lemn: o soluție durabilă

În ultimii ani s-a pus un accent tot mai mare pe creșterea eficienței energetice, durabilitate și pe reducerea amprentei noastre de carbon.

Drept urmare, mulți proprietari de case din Europa și din România caută soluții ecologice pentru a îmbunătăți eficiența energetică a locuințelor pe care le dețin. O astfel de soluție este izolarea mansardei sau a acoperișului cu fibre de lemn, iar Lâna de lemn – made by STEICO este o opțiune de înaltă calitate de luat în considerare – vezi aici oferta actuală.

Beneficiile izolației cu fibre de lemn

Există multe avantaje în utilizarea izolației din fibre de lemn pentru pod sau acoperiș. În primul rând, aceasta este o resursă durabilă și regenerabilă. Spre deosebire de materialele tradiționale de izolare precum fibra de sticlă și spumă poliuretanică, care sunt fabricate din resurse neregenerabile și nu sunt biodegradabile, izolația din fibre de lemn este realizată din lemn brut sau reciclat și poate fi compostată la sfârșitul duratei de viață.

În plus, izolația din fibre de lemn are proprietăți termice excelente, care vă pot ajuta să vă mențineți casa caldă iarna și răcoroasă vara. De asemenea, are proprietăți bune de izolare fonică, care pot sprijini la reducerea poluării fonice din exterior.

Caracteristicile Lânii de lemn – made by Steico

STEICO este un produs de izolare din fibre de lemn de înaltă calitate, ideal pentru utilizarea în poduri și acoperișuri. Iată câteva dintre caracteristicile sale cheie:

  •  Izolație termică excelentă: această izolație suflată are o conductivitate termică de 0,038 W/mK, care este comparabilă cu alte materiale de izolare de înaltă performanță.
  •  Rezistență la umiditate: Spre deosebire de alte tipuri de izolație, fibra de lemn suflată este rezistentă la umiditate și nu va absorbi apa.
  •  Ușor de instalat: fibra de lemn este ușor de instalat, pentru a se potrivi cu dimensiunile exacte ale mansardei sau acoperișului – pur și simplu se suflă!
  •  Rezistența la foc: are proprietăți excelente de rezistență la foc și este evaluat ca material de construcție din clasa B2.
  •  Durabil: După cum am menționat mai devreme, fibra de lemn Steico este fabricată din lemn obținut din păduri certificate, ceea ce îl face o alegere durabilă și ecologică.

În concluzie, izolarea mansardei sau a acoperișului cu izolație din fibre de lemn este o modalitate durabilă și eficientă de a îmbunătăți eficiența energetică a casei tale. Lâna de lemn – made by STEICO  este un produs de înaltă calitate, care oferă proprietăți excelente de izolare termică, este rezistent la umiditate, ușor de instalat, rezistent la foc și durabil. Alegând acest produs pentru nevoile proprii de izolare, reduceți amprenta de carbon, îmbunătățind totodată confortul și eficiența energetică a casei deținute.