Record românesc! A devenit tată când era octogenar. Soția sa era mai tânără cu 52 de ani

Bărbatul din comuna Vrîncioaia, cunoscută în ţară pentru staţia seismologică care raportează anual sute de cutremure, s-a născut la 1786.
Evenimentul a avut loc acum 156 de ani
Evenimentul a avut loc acum 156 de ani

Un bărbat din zona Vrancei poate concura la titlul de cel mai bătrân tată din România. Iar recordul lui datează de 156 de ani, mai exact din anul 1866, când în ţară se pregătea debarcarea din fruntea statului a domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Istoricul Florin Dîrdală a descoperit în documentele de arhivă actul de stare civilă înregistrat la Primăria comunei Spineşti, azi sat de munte în componenţa comunei Vrîncioaia, cunoscută în ţară pentru faimoasa staţie seismică de unde sunt transmise cutremurele înregistrate în această zonă.

Din textul documentului de arhivă se pot descifra următoarele cuvinte.

“Înaintea noastră primarul localităţii Spâneşti, s-au înfăţişat domnul Ion Rogozu în etate de OPTZECI de ani, de profesie plugar, domiciliat în Spâneşti  care ne-au înfăţişat un copil de sex femeiesc, născut în ziua de opt martie  ora şase după amiază, DINTRANSUL, în casa sa ce are în comuna Spâneşti  şi din doamna Ilinca Rogozu , în etate de douăzeci şi opt de ani, de profesie agricolă, domiciliată în această comună , soţia sa”, arată documentul.

Se pare că bărbatul avea o sănătate de fier care i-a permis să zămislească un prunc la o vârstă atât de înaintată.

În România, presa a consemnat că cel mai bătrân tată a devenit în anul 2011, la vârsta de 76 de ani, Andrei Magdo din Bucureşti, copilul fiind conceput cu o femeie mai tânără cu 34 de ani.

În lume, un an mai târziu, în 2012, un bărbat din India a devenit tată la vârsta de 96 de ani. Secretul vitalităţii şi virilităţii în cazul său a fost dieta vegetariană, după cum singur a recunoscut.