https://www.youtube.com/watch?v=wKXHZUZf-wM Vasile Maftei a fost invitatul lui Romeo Chiriac în cadrul podcastului Business Philosophy, informează sportm.ro.
DESCRIERE:
0:00 – INTRO 1:42 – Nu mai alergăm pe șine, da putem alerga pe șosea 2:10 – S-au construit lucruri importante în Giulești de la începutul revenirii în Liga 1. “Am revenit din faliment în prim planul fotbalului. Sper să ajungem cât mai curând să ajungem în Cupele Europene, așa cum o făceam altă dată“
4:58 – Sunt jucători la Academie care promit foarte mult, dar trebuie să avem răbdare 5:50 – Flagelul părinților toxici – În ziua de azi părintele este implicat mai mult decât ar trebui în zona tehnico – tactică a copilului. Nu trebuie să fie în viața sportivă și să nu vadă în copilul lui o scoatere din foame.
10:02 – “Buzunarul era greu să-l deschizi lui Copos. Când vroiai să îl deschizi era un arici și te înțepa“ 12:15 – Inadaptibilitatea jucătorului român transferat în străinătate. Factorul mental e foarte important
13:34 – Dezamăgiri – Cazul bricheta, țeapa de ban de la CFR, autogolul cu Petrolul, momentele când nu am putut câștiga campionatul. “Cea mai mare dezamăgire am avut-o în sfertul UEFA cu Steaua. Am simțit că poate a fost o nedreptate. Norocul a fost de partea lor, din 4 reprize, trei au fost ale noastre. Dacă era regula de azi, să nu mai conteze golul marcat în deplasare, ar fi fost în avantajul nostru“
17:34 – Am colecționat fanioanele, fiind căpitan, le schimbam și rămâneau la mine. Am doar 3 tricouri, unul de la Pancone, unul de la Raț și unul de la Nico. Cu Răzvan am făcut schimb la meciul cu Șahtior din grupele Europa League, de am câștigat cu 1-0 la ei.
19:20 – Momentul primirii medaliei de la Traian Băsescu. “Ne-am dus să ne premieze, știind că președintele e stelist și a petrecut cu Steaua“ 24:15 – Botezuri, inițieri la echipe. “Le-am prins la juniori, papuci, ghete, prosoape. Acum nu se mai fac, imediat filmări, că vezi că ce au făcut, sună acasă vine părintele“
25:30 – “Mi-era rușine să mă dezbrac în vestiar, mă dezbrăcam în sala de forță. Numai monștri sacri, Sabău, Rednic, Lupu, Schimacher, Iencsi, Bundea“ 26:17 – A avut 3 operații la genunchi. Motivul numărului mare de accidentări din ziua de azi
29:02 – Cu cine a ținut până să ajungă la Rapid. “N-aveam vreo afinitate către vreo echipă, dar dacă ținea tata cu Craiova, îi simpatizam puțin și eu“ 30:02 – Influența negativă a gâlcevei din fotbalul românesc. “Pentru fotbalist nu este benefică, dar asta vinde, cu asta se hrănește lumea
32:26 – Profilul spectatorului care vine la meci doar să facă selfie, dar care nu prea se pricepe la fotbal 34:34 – Modul inedit cum a pedepsit 4 juniori care au greșit. “Le-am luat salopetă, cască și i-am trimis să facă curățenie în bază. Dai cu mătura, cureți crengile.
Le-am spus și la părinți, copiii nu aveau ce să caute acolo după o anumită oră. Iar cei pedepsiți când făceau curat, ceilalți aveau meci cu prima echipă. Nu e umilință să muncești. Apoi n-am mai avut probleme cu ei“
38:18 – Șansa de mentori, precum Dobrin, tatăl Mircea și fiul Răzvan Lucescu, Hizo sau Rednic. “Am avut șansa să lucrez cu acești monștri sacri, de la fiecare am luat câte ceva. Meseria de antrenor se cam fură“
41:02 – “Pe Șumudică l-am avut coechipier la Rapid, antrenor secund la Rapid și principal la Chiajna“ 42:42 – De ce n-a făcut Dan Petrescu treabă în Giulești.
“Noi aveam un anumit stil, eram pe 2, cred că a încercat să schimbe stilul. Jucătorii care erau atunci la Rapid nu cred că s-au pliat pe stilul care vroia să-l implementeze Dan Petrescu
43:52 – Oferta refuzată de la MM pentru Steaua. “Nu mă duceam cu inima deschisă, nu era pentru mine“ 44:45 – Războiul identitar FCSB – Steaua. “Percep că FCSB e Steaua, pentru că cei mai mulți suporteri sunt acolo“
46:14 – Maratonul de 100 km. “Satisfacția e enormă când termini o cursă de 42 km și cu un timp rezonabil. Experiență interesantă la maratonul de 100 km“ 51:25 – Tenis cu Șucu. Am jucat cu Daniel, cu Raț 53:05 – Cu cine mai joacă 11 -11
Podcastul Business Philosophy, care este realizat de Clubul Media Business, este sprijinit de Domeniile Sâmburești și C.N. ”Loteria Română” S.A.