Bootcamp TRANSFORMATOR pentru organizații și startup-uri de impact

TRANSFORMATOR, programul de transformare sustenabilă pentru IMM-uri și ONG-uri active, a dat startul celei de-a treia ediții printr-un bootcamp intensiv de trei zile.

Bootcamp TRANSFORMATOR pentru organizații și startup-uri de impact

Anul acesta, în TRANSFORMATOR participă 19 organizații de business și non-guvernamentale, ce activează în domenii precum educație, alimentație și producție alimentară, industria creativă, producție artizanală, economie circulară, industria medicală, industrie energetică, industria HoReCa, geodezie și marketing.

Organizațiile care s-au alăturat programului își doresc să dezvolte un model de business sustenabil, să se alinieze cu trendurile de viitor și reglementările de sustenabilitate sau să ia decizii strategice pentru dezvoltarea pe termen lung.

Bootcamp-ul TRANSFORMATOR a avut loc între 22 și 24 septembrie, pe parcursul celor trei zile, reprezentanții organizațiilor participante beneficiând de sesiuni centrate pe tematici precum reglementări legislative, raportarea de sustenabilitate și finanțarea tranziției sustenabile.

De asemenea, aceștia au luat parte la exerciții pentru dezvotarea unui model de business sustenabil. În cadrul Bootcamp-ului, sesiunile au fost susținute de către următorii facilitatori: Alina Saiu, Manager Finanțare Sustenabilă, Raiffeisen Bank, Andreea Ghiocel, Sustainability Consultant & Head of Reporting Division, The CSR Agency, Alina Vasile Floroaie, Founder & MD, The Climate School, precum și Ciprian Stănescu, președinte și CEO, Social Innovation Solutions.

Organizațiile participante în TRANSFORMATOR 2023:

Anaïs – studio de creație produse (fizice și/sau digitale), al cărui valori cardinale sunt respectul față de om și respectul față de natură; acesta creează o colecție de ilustrații arhitecturale și botanice dedicate patrimoniului Transilvaniei.

Ajungem MARI – programul Asociaţiei Lindenfeld ce susţine pe termen lung educaţia copiilor şi tinerilor din centre de plasament şi medii defavorizate.

Andreea Chiuaru Digital Storyteller – strateg de marketing și consultant social media a cărei misiune este să ajute antreprenorii să spună povești mai bune în mediul digital.

A.PLAN – echipă de arhitecți, urbaniști și specialiști în conservarea patrimoniului, cu o rețea extinsă de colaboratori, specialiști din domenii complementare.

Asociația FDP – Protagoniști în educație – asociație ce sprijină anual peste 1400 de persoane din medii defavorizate și implică în activități educative și sportive peste 350 de copii vulnerabili.

CamperVan Fest – asociație a cărei misiune este de a educa publicul iubitor de outdoor, fie că este vorba de campere, camioane de expediție, 4×4 sau microcampere, și de a crea o infrastructură națională de resurse, fie că vorbim de locuri de deversare, de campare, service-uri auto sau servicii conexe.

Cartobello – producător de cutii personalizate, cu un portofoliu de peste 1000 de clienți și cu două linii de producție: cutii pliate și cutii rigide.

Clinica Aliat – clinică ce oferă servicii de sănătate mintală pentru a ajuta pacienții săi să-și îmbunătățească calitatea vieții și să își dezvolte abilitățile de gestionare a dificultăților psiho-emoționale ce le afectează viața.

Eagle Energy Group – companie specializată în domeniul instalațiilor electrice, având ca principale activități: execuția și proiectarea centralelor electrice fotovoltaice, instalațiilor electrice industriale și rezidențiale, precum și verificările PRAM.

Endea – companie ce realizează cosmetice naturale produse manual folosind ingrediente provenite din surse sustenabile și ambalaje în proporție de peste 80% reciclabile.

Fabricat în RO – ecosistem de promovare a afacerilor din România, integrând platforma, rețelele sociale, site-urile partenere și evenimentele.

Filgud – organizație a cărei misiune este să ofere opțiuni 100% din plante ca alternativă la produsele de origine animală.

Freedom and Respect for Every Earthling (F.R.E.E.) – organizație dedicată atât drepturilor tuturor animalelor și biodiversității, cât și practicilor sustenabile.

Graphein – one stop shop de servicii pentru industria construcțiilor care oferă soluții complete în domeniul topografiei inginerești, scanării și modelării 3D, precum și monitorizării comportării construcțiilor în timp.

HOSPICE Casa Speranței – organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, care a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România.

KangooPack – brand al Cora Trade Center ce aduce sub acelasi acoperis utilaje performante si produse consumabile pentru ambalarea marfurilor pe paleti, ambalare grupata, legare, formare si sigilare cutii si consumabile.

New York Crew – avanpostul sporturilor alternative și a culturii urbane; organizație ce există pentru a inspira și a da încredere atleților și artiștilor să-și depășească limitele.

PLAI Restaurant – restaurant cu un concept unic, oferind o bucătărie creativ-contemporană și fiind în același timp, cel mai mic restaurant din țară, cu o capacitate de doar 10 locuri.

Savvy Finance – echipă de experți și specialiști în arii multiple: contabilitate, fiscalitate, audit, consultanță accesare fonduri și ajutoare de stat, management financiar, consultanță financiară (inclusiv DD), cultură organizațională și resurse umane.

TRANSFORMATOR este un program Social Innovation Solutions (SIS), organizație ce are ca misiune să susțină indivizi și organizații să înțeleagă transformările viitorului și să dezvolte soluții sustenabile de tehnologie, politici publice și antreprenoriale.

SIS organizează mai multe incubatoare și acceleratoare în România și Europa Centrală și de Est, lucrând cu peste 100 de start-ups în fiecare an. De asemenea, SIS dezvoltă mai multe platforme de conversații despre sustenabilitate, trenduri de viitor și economie circulară, ca Future Summit, Sustainable Futures sau Climate Change Summit și oferă consultanță și programe de executive education în foresight, inovație și sustenabilitate.