Clădirea rezidențială din București, dublu certificată cu nivelul “Excelent”

O clădire rezidențială din București aflată în portofoliul Țitiac Imobiliare a primit certificarea Green Homes & BREEAM cu nivelul “Excelent”.

Obținerea dublei certificări Green Homes și BREEAM cu grad de performanță “Excelent” pentru Stejarii Collection este o reușită care atestă cu fermitate că standardele de sustenabilitate și eficiență ale Țiriac Imobilare se îmbină perfect cu angajamentul asumat față de mediul înconjurător și față de rezidenții complexului Stejarii. Dubla certificare pe care am obținut-o validează faptul că prin construcția Stejarii Collection stabilim un nou standard de excelență în dezvoltarea urbană și reconfirmă totodată devotamentul nostru față de calitate, inovație, responsabilitate și un viitor mai curat pentru noi și generațiile următoare”, a menționat Răzvan Enache, Director General Țiriac Imobiliare.

Rezultatele preliminare ale evaluării, performațe remarcabile în toate categoriile

Sistemul BREEAM presupune evaluarea performanței de mediu a clădirilor în funcție de o serie largă de categorii, respectiv Managementul de Mediu, Sănătatea și confortul rezidenților, Energia, Transportul, Apa, Materialele, Deșeurile, Poluarea solului și a apelor, Utilizarea terenului și ecologia, Inovația.

Stejarii Collection a obținut scoruri remarcabile în toate categoriile luate în calcul în procesul de evaluare, rezultatele preliminare încadrându-l în categoria „Excelent”, cu un total de 89 de credite obținute.

În cadrul categoriei de Management al Mediului, Stejarii Collection a obținut 20 de credite dintr-un total de 21. În categoria Eficienței Energetice a Clădirii, proiectul a punctat 18 credite. De asemenea, în categoria Materialelor, din cele 12 credite existente, Stejarii Collection a reușit să obțină 11.

Eforturile dezvoltatorului pentru asigurarea unei bune gestionări a deșeurilor au fost luate de asemenea în considerare, acordându-se 6 credite din 8 la evaluarea preliminară BREEAM, la fel și cele pentru implementarea soluțiilor de transport sustenabil unde au mai fost cumulate 7 credite din cele 9 totale.

O casă verde cu nenumărate beneficii pentru rezidenți

Dezvoltarea unui complex imobiliar care să se încadreze în conceptul de ”casă verde” presupune atenție sporită la proiectare cu scopul de a minimiza impactul construcției asupra mediului și, în același timp, pentru a spori confortul locatarilor și pentru a proteja sănătatea acestora.

Stejarii Collection a fost dezvoltat ținându-se cont de toate detaliile în această direcție: locul din mijlocul pădurii de stejari Băneasa, pe care s-a ridicat noul complex rezidențial, a fost conservat cu deosebită atenție, în zonă neexistând defrișări pentru construcție și s-au pus la dispoziția locatarilor toate elementele necesare pentru a evita poluarea inutila a mediului înconjurător ce ar rezulta prin folosirea transportului în comun sau a mașinilor proprii pentru a se deplasa în exterior cu scopul de a accesa servicii.

Astfel, rezidenții au acces direct din complex la servicii precum: magazine pentru aprovizionarea zilnică, grădiniță, parcuri, farmacie, restaurant, centre de înfrumusețare și SPA, locație dedicată special sporturilor, birouri pentru desfășurarea întâlnirilor de afaceri. Astfel, locatarii Stejarii Collection dispun de un adevărat univers al serviciilor.

În plus, de la orientarea strategică a apartamentelor pentru a maximiza captarea luminii naturale și reducerea consumului de energie pentru iluminat, până la selecția atentă a materialelor cu amprentă redusă de carbon și izolație termică de ultimă generație, fiecare element al construcției contribuie la optimizarea eficienței energetice.

Totodată, echipamentele folosite în clădire, fie că este vorba de sistemele avansate de ventilație sau cele de încălzire, sunt proiectate pentru a utiliza în mod inteligent și eficient resursele naturale, reducând astfel impactul asupra mediului și costurile asociate consumului de energie.

Materialele folosite la construcția complexului au fost alese prin selecții stricte, cu scopul de a nu fi toxice pentru locatari. Calitatea aerului din interiorul apartamentelor a fost sporită prin modalități de aerisire natural, iar vopselurile și adezivii folosiți nu conțin substanțe nocive.

De asemenea, pentru a susține stilul de viață “zero waste”, complexul rezidențial Stejarii Collection a fost prevăzut cu infrastructură necesară în acest sens, încurajând totodată o abordare holistică de gestionare a deșeurilor, având ca obiectiv prevenirea generării de deșeuri și reducerea la minimum a celor care ajung în depozitele de gunoi sau instalațiile de incinerare.

În conformitate cu standardele Green Homes, complexul Stejarii Collection, localizat în inima pădurii de stejari Băneasa, valorifică toate caracteristicile naturale ale amplasamentului său precum climă, vegetație, topografie și geologia solului, pentru a minimiza impactul de mediu atât în etapa de construcție, cât și în operare.