Generațiile viitoare ale BMV M3 și M4 să fie electrice

In prezent, generațiile BMW M3 și M4 ar putea să fie ultimele oferite cu motoare termice. Asta pentru că este posibil ca urmașii direcți ai acestor modele să adopte propulsoare electrice. Potrivit publicației australiene Drive, inclusiv șeful diviziei de performanță, Frank van Meel, își dorește ca cele două modele să renunțe la motoarele cu ardere internă în favoarea unora electrice.

Totuși, în ciuda acestei dorințe, van Meel precizează că trecerea la motoare electrice va fi posibilă numai dacă performanțele acestora vor fi mai bune decât cele oferite de motoarele clasice. Astfel, în cazul în care motoarele electrice se dovedesc că nu sunt la fel de puternice, atunci M3 și M4 vor primi în continuare motoare termice.

“Logica este foarte ușoară. Următorul M3 sau M4 trebuie să fie mai bun decât cel din prezent”, a declarat van Meel pentru publicație. “Iar dacă acest lucru poate fi realizat pe cale electrică, atunci este probabil să devină electric.

Dacă nu, vom păstra motorul termic. Dar, bineînțeles, încercăm să facem tot ce putem ca [cele două modele] să fie pur electrice”, a mai adăugat van Meel.

În încheiere, se speculează că viitoarele generații ale lui BMW M3 și M4 ar putea fi lansate în 2027 sau în 2028.