”U.S. Independence Day Forum”, o conferință pe teme economice, la Hotel Alexandrion Experience din Sinaia

Alexandrion Group, alături de fostul ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, Adrian Zuckerman, au marcat Ziua Independenţei S.U.A. printr-un eveniment tip cocktail party şi o conferinţă despre economia globală şi securitatea în regiunea Mării Negre.

După o seară extraordinară, în care a fost sărbătorită Ziua Independenței Statelor Unite ale Americii, găzduită de Hotelul Alexandrion Experience din Sinaia, parte a Alexandrion Group, pe 5 iulie s-a desfășurat, în aceeași locație, “U.S. Independence Day Forum” – o conferință care a adus în prim plan cei peste 140 de ani de relații diplomatice dintre S.U.A şi România și parteneriatul strategic de peste două decenii dintre cele două țări.

Conferinţa a avut două paneluri, moderate de Sabin Orcan, directorul general Newsweek România.
Primul panel – “Provocările economiei globale” – i-a avut ca speakeri pe Răzvan Mustață, decan al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, Mark Beacom, CEO Black Sea Oil & Gas Romania și Craig Martin, International Head for Restructuring, DLA Piper.


Cel de-al doilea panel, „O hartă pentru securitatea ȋn regiunea Mării Negre”, a fost o dezbatere ȋn care şi-au prezentat punctele de vedere T. Ulrich Brechbuhl, fost consilier al Departamentului de Stat și subsecretar interimar pentru diplomație publică, Adrian Cioroianu, fost ministru al Afacerilor Externe și director al Bibliotecii Naționale a României, și George Scutaru, CEO New Strategy Center și fost consilier pe probleme de securitate națională al președintelui României.


Ambasadorul Adrian Zuckerman (ret.) a amintit, ȋn deschiderea evenimentului, că S.U.A. sunt cel mai bun prieten al României şi, alături de Polonia, reprezintă unul dintre statele importante care apără flancul estic al NATO în fața amenințării Rusiei. “România este un apărător al securității naționale și globale”, a mai spus domnia sa. Ambasadorul Adrian Zuckerman (ret.) întrevede un viitor strălucit pentru România din punct de vedere economic.
Dr. Nawaf Salameh a spus că este foarte important ca România să aibă conexiuni economice la nivel global. El a subliniat faptul că, ȋn contextul invaziei Rusiei în Ucraina, cooperarea internațională din punct de vedere economic este foarte importantă.
„Cred că mi-ar lua ore să explic relația puternică dintre România și S.U.A. Războiul dintre aproape întreaga lume și Rusia de astăzi este un război economic. Ca investitor în România, unde am emigrat în urmă cu aproximativ 40 de ani, dar și investitor în S.U.A. de aproape zece ani, cred că, pentru a atrage investitori americani, trebuie să pregătim România, să îmbunătățim legislația, să respectăm regulile și să le acceptăm mentalitatea, așa cum se întâmplă în alte țări europene, precum Polonia, Cehia, Slovenia, Slovacia, Marea Britanie, Germania, practic în toate țările din Europa”, a spus Dr. Nawaf Salameh.