Trucuri ieftine care te întineresc pe loc pielea

Ridurile sunt complet naturale, ele fiind rezultatul firesc al îmbătrânirii pielii și al pierderii de volum. Totusi, este oarecum normal să simți “presiunea” apariției lor. Există câteva remedii pe care le poți încerca pentru a scăpa de pliurile pielii.

Trucuri pentru a scăpa de riduri FOTO Shutterstock
Trucuri pentru a scăpa de riduri FOTO Shutterstock

Primele riduri apar pe fața unei persoane (se numesc riduri de expresie) în zonele în care pielea se cutează în mod natural în timpul expresiilor faciale. Aceste riduri de expresie apar din cauza faptului că, în timp, pielea se subțiază și își pierde din elasticitate.

Ridurile apar însă și în alte zone ale corpului, cum ar fi cele expuse în mod excesiv la soare, de exemplu fața, gâtul, mâinile și brațele.

Un studiu din 2013 din Annals of Internal Medicine a descoperit că o crema de protecție solară a ajutat și la întârzierea semnelor de îmbătrânire.

De asemenea, reducerea consumului de zahăr poate avea un impact major asupra cutelor care apar pe față. Limitarea aportului de zahăr și alimente bogate în ulei va ajuta fața să-și păstreze forma tinerească

Cum îmbătrânește pielea

Pielea îmbătrânește odată cu noi. Iată cum:

la 20 de ani, tenul este ferm, întins și fără riduri, mai ales pentru că este bine hidratat;

la 30 de ani, tenul începe să se deshidrateze și își fac apariția deja primele riduri, sub forma unor linii fine;

la 40 de ani, tenul se usucă și mai mult și începe să-și piarda tonicitatea;

la 50 de ani, fibrele de colagen și elastina încep să se subțieze;

în jurul vârstei de 60 de ani, ovalul feței începe să-și piardă conturul.

Nici un produs cosmetic, indiferent de compoziție, nu poate face minuni pentru nici un tip de piele deoarece un rid este rezultatul unei schimbări la nivelul pielii. Aceasta își modifică structura și se subțiază. În cazul unui ten deshidratat, trebuie să înveți să te hidratezi corect atât din interior (prin intermediul apei, a alimentelor bogate în apă), cât și din exterior (prin intermediul unei creme de protecție solară).