Ce să nu plantezi lângă castraveți. Îți poate afecta grav recoltaAu un conţinut ridicat de apă și, deși nu sunt foarte bogați în vitamine, castraveţii compensează prin continutul de minerale. Iar dacă sunt cultivați în propria grădină, totul e sub control când vine vorba de condițiile în care obții producția.

Castraveți. FOTO Arhivă Adevărul

Castraveți.

Dar o producție bună de castraveți depinde nu doar de cât de bine și cu ce o îngrijești, ci și de ce anume plantezi alături de această cultură. 

Specialiștii spun ce nu ar trebui să plantezi niciodată lângă castraveți și includ aici toate tipurile de dovleci, pepeni, dar și roșiile sau vinetele, potrivit Ego.ro.

Nici morcovii n-au ce căuta lângă castraveți, pentru că ambele plante au nevoie de mulți nutrienți din sol și ar intra în competiție pentru supraviețuire. Nici ridichile, cartofii sau ardeii nu se cultivă lângă castraveți. 

Poți opta însă pentru căpșuni, varză, mazăre, ceapă, usturoi, porumb sau floarea soarelui.

În propria grădină puteți renunța la chimicale

Atenție și la substanțele pe care le folosiți! Pentru o cultură bio, puteți lăsa doar natura să-și facă treaba, îngrijind mai atent plantele.

Amintim că, în cel mai recent scandal al legumelor toxice, procurorii au finalizat expertizele în cazul legumicultorilor buzoieni acuzați de utilizarea substanțelor neconforme pentru accelerarea coacerii legumelor. Analizele arată că roșiile pot fi consumate, dar castraveții trebuie retrași de la vânzare.