Simona Halep după a treia amânare a audierii sale.”Dreptatea amânată este dreptate negată”

COMENTARII

Simona Halep este la capătul puterilor. Anunțul Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului ITIA de amânare cu încă o lună a afectat-o pe Halep, care așteaptă ca situația ei să fie clarificată din octombrie 2022.

Pe rețelele de socializare, Simona a reacționat la cea de-a treia amânare a audierii, care afirmă că nu numai că i se omoară reputația, dar este „omorâtă” ca jucător profesionist. Sportiva știe deja că va rata Australian Open, Roland Garros și Wimbledon și că va pierde toate punctele și, implicit, locul din clasament. Ea acuză ITIA de nerespectarea regulamentului.

„Încă odată, în această seară, sunt devastată. ITIA, din nou, pentru a treia oară, mi-a amânat audierea pentru o lună. Aștept să fiu judecată încă din luna octombrie a anului trecut. În decembrie, am reușit în sfârșit, datorită experților, să demonstrez că suplimentele pe care le-am folosit au fost contaminate, ceea ce a cauzat testul pozitiv.

Am solicitat, așa cum scrie și în regulamentul anti-doping, să mi se acorde o audiere rapidă: este dreptul meu, scrie în regulament! Din păcate, ITF (ITIA) mi-a amânat audierea de 3 ori: îmi blochează dreptul de a fi judecată la un tribunal independent și nu mi-au dat voie să particip în niciun turneu timp de 8 luni.

Acum știu deja că voi fi ratat Australian Open, Roland Garros și Wimbledon. Fără să menționez că îmi voi pierde toate punctele și locul în clasament. 

Nu numai că îmi omoară reputația, dar mă omoară și pe mine ca jucător profesionist, nu mai zic despre consecințele asupra sănătății mele mentale. Modul în care ITF (ITIA) nu respectă regulamentul în speța audierii pe care eu trebuie să o primesc arată o lipsă de respect atât de mare față de mine încât mă lasă fără cuvinte. 

Dreptatea amânată este dreptate negată”, a scris Simona pe rețelele sociale.

 ITIA a afirmat că a amânat procesul programat pe 28 mai pentru că dorește ca ambele spețe să fie judecate în aceeași zi.

„Am propus ca ambele acuzații să fie judecate la aceeași înfățișare, pentru a evita mai multe audieri. Pentru a se întâmpla asta, vrem ca toate părțile implicate, inclusiv Tribunalul, să aibă suficient timp pentru a procesa numărul mare de probe din acest caz.

În final, decizia aparține Tribunalului. Simona Halep va avea și ea șansa de a-și prezenta argumentele în fața Tribunalului”, precizează ITIA.

Premierul Nicolae Ciucă a comentat în ședința de guvern cazul de dopaj al Simonei Halep.

El spune că Halep este nevinovată și le cere românilor să o susțină pe cea care le-a adus multe bucurii de-a lungul timpului.

„​Simona Halep este judecată în momentul de față de către toată lumea absolut incorect față de tot ceea ce a însemnat ea pentru România. Din punctul meu de vedere consider că Simona este nevinovată, iar noi toți trebuie să o susținem pentru că ea reprezintă o etapa din istoria tenisului feminin românesc și ne-a bucurat pe toți. Nu o dată am stat să privim meciurile și finalele. Atunci am fost mândri. Acum că s-a întâmplat chestiunea aceea care este încă nevalidată, toată lumea o judecă și o analizează. Nu este corect față de ea”, a declarat Nicolae Ciucă.