Hyperion Exclusive Chairman’s Reserve Cuveé Roumaine 2013 a primit Marea Medalie de Aur și distincția „Revelația României” la Concurs Mondial de Bruxelles

Hyperion Exclusive Chairman’s Reserve Cuveé Roumaine 2013 a primit Marea Medalie de Aur și distincția „Revelația României” la Concurs Mondial de Bruxelles 2023.

“Vinurile pe care le producem la Crama Grupului Alexandrion din regiunea Dealu Mare, ne-au oferit, de-a lungul anilor, multe motive pentru a ne simți mândri și încrezători că avem o contribuție semnificativă la vizibilitatea și reputația internațională a României în industria vinului.

Numeroasele medalii pe care vinurile noastre le-au câștigat la competiții internaționale reflectă angajamentul nostru față de inovație și calitate.

Suntem bucuroși să vă împărtășim o altă realizare importantă recentă: Hyperion Exclusive Chairman’s Reserve Cuveé Roumaine 2013 a primit Marea Medalie de Aur și distincția „Revelația României” la Concurs Mondial de Bruxelles 2023“, se precizează pe pagina de Facebook Alexandrion Group.

Marea Medalie de Aur este cea mai importantă medalie pe care un producător o poate adăuga la portofoliul său, în timp ce trofeul revelația țării este oferit doar vinurilor care au cel mai mare punctaj din categorie.

Hyperion Exclusive Cuvée Roumaine combină două soiuri clasice internaționale – Cabernet Sauvignon şi Merlot – cu unul dintre cele mai valoroase soiuri autohtone: Feteasca Neagră.

Vinul are o structură robustă, bogată şi o combinație frumoasă de arome de fructe roşii şi fructe negre bine coapte, nuanțe de ciocolată neagră, piper rosu şi de note placute de condimente şi eucalipt.

Cu o istorie de peste 30 de ani, Concours Mondial de Bruxelles este una dintre cele mai prestigioase competiții internaționale de vinuri care reunește, în fiecare an, producători din peste 50 de țări.

Juriul este format din experți din industrie – oenologi, cumpărători internaționali, jurnaliști, critici și reprezentanți ai organizațiilor din domeniu – recunoscuți la nivel internațional pentru capacitatea lor de a evalua vinurile cu rigurozitate.

“Crama noastră este prima din România care a câștigat Marea Medalie de Aur la Concours Mondial de Bruxelles 2002, cu vinul Valea Prahovei Rezervă Specială Pinot Noir 1999.

Dacă nu aţi încercat până acum Hyperion Exclusive Cuvée Roumaine, îl puteţi comanda şi aici: https://www.iconicdrinks.shop/hyperion-chairman-s-reserve…