Trucul care te ajută când gătești. Uleiul nu va mai sări din tigaie, când prăjești

Trucul la care nu s-a gândit nimeni, dar va face să nu mai sară uleiul din tigaie, atunci când prăjești. Este simplu ș ingenios și trebuie doar să fii atentă la niște mici detalii.Trucul care face să n umai sară uleiul când prăjești

Trucul care face să n umai sară uleiul când prăjești

Ni se spune mereu să consumăm fructe și legume, pentru o viață sănătoasă. Și așa este, trebuie să consumăm cât mai multe fructe și legume. Dar, adevărul este că atunci când ți se face poftă de-o prăjeală, nimic nu poate egala gustul savuors al unei felii de carne prăjite pe grătar, dacă ai această posibilitate.

Însă dacă nu ai grătar și pofta e mare, merge și o felie de carne prăjită în tigaie, chiar dacă te apucă durerea de cap numai gândindu-te la cât ulei va fi peste tot în jurul aragazului, după prăjire. Știm cu toții cum sare uleiul când prăjim în ulei. Chiar dacă finalul merită, putem ocoli această neplăcere.  

Efectul de stropire a uleiului apare atunci când stropii de apă din alimente intră în contact cu uleiul încins de pe foc. Iată de ce ingredient ai nevoie pentru a opri acest lucru.

Un tiktoker a făcut public un scurt videoclip în mediul online în care explică, pas cu pas, cum ar trebui să procedeze cei care gătesc pui. 

Există un motiv simplu pentru care se formează stropii de ulei. Știm cu toții că apa și uleiul nu se amestecă. Acest lucru este valabil și atunci când gătești. În general, apa fierbe la 100°C, iar uleiul la 170°C.

Este suficient să pui o picătură de apă în ulei încins, imediat vor sări stropi de ulei. Din acest motiv, înainte de a adăuga carnea, trebuie uscată bine cu un prosop de bucătărie.

Un truc eficient prin care să eviți stropirea cu ulei în jurul tău atunci când prăjești un preparat, este să-l bagi în făină și să pui sare. Motivul este foarte simplu: sarea și făina absorb apa.