Gala Trofeelor Alexandrion – Promisiunea și-a desemnat câștigătorii

Cea de a VIII-a ediție a Galei Trofeelor Alexandrion, intitulată sugestiv Promisiunea, ediția 2023, și-a desemnat câștigătorii.

Gala a avut anul acesta un concept nou, care a adus ȋn centrul atenţiei, ȋn premieră ȋn România, performanţele şi talentul tinerilor sportivi.

Un exponent al tinerei generatii, care practica sportul cu pasiune si se implica in actiuni de sustinere a copiilor si tinerilor sportivi, este Antonio Salameh, Executive Director for International Operations Alexandrion Group, care a ținut speech-ul de introducere al Galei.

Laureaţii Galei Trofeelor Alexandrion 2023 – Promisiunea sunt:

🔝Sabina Petrache – Lupte – Premiu oferit de Eduard Novak, Ministrul Tineretului și Sportului

🔝Jennifer-Ștefania Dossey – Atletism – Premiu oferit de Marius Lăcătuș

🔝Mirela Cojocaru – Judo – Premiu oferit de Alina Dumitru

🔝Radu Niţu – Scrimă – Premiu oferit de fostul campion european la scrimă, Sandu Constantin

🔝Luca Pojar – Înot – Premiu oferit de Paul Georgescu

🔝Lotul echipei naţionale feminine de polo U 19 – Polo

🔝Miruna Lehaci – Şah – Premiată de Președintele FR Șah, Vlad Ardeleanu

🔝Florin Ioniţă – Box – Premiat de Președinte FR Taekwondo WT

🔝Anastasia Stancu – Gimnastică – Premiată de Larisa Iordache

De asemena, s-a oferit un premiu special pentru rezilienţă și puterea ei de a depăși cele mai dificile obstacole ale vieții, Kassandrei, o tânără foarte curajoasă, care este o sursă foarte puternică de inspirație pentru noi toți. Premiul a fost oferit de Iosif Rotariu.

Evenimentul a fost moderat de Teodora Tompea, iar Elena Chiriac a prezentat trei dintre premii.

În încheierea ceremoniei de premiere, a vorbit Nicholas S. Kass, Executive Director for International Corporate Affairs Alexandrion Group & Nawaf Salameh Family Office.

Alexandrion Group şi Fundația Alexandrion conştientizează rolul esenţial pe care îl joacă sportul în societate și, de-a lungul anilor, prin acţiunile ȋntreprinse, şi-au asumat responsabilitatea de a-l sprijini și de a premia performanța.  Gala Trofeelor Alexandrion 2023 – “Promisiunea” este o manifestare a acestui angajament și a faptului că ambele entităţi vor continua să se implice în sprijinirea sportului.

Performanţa, talentul, dar şi valori precum respectul, fair-play-ul, efortul, disciplina și responsabilitatea au fost celebrate în cadrul acestui eveniment.

In cadrul celor 7 editii precedente ale Galei Trofeelor Alexandrion, au fost acordate peste 100 de trofee la diverse discipline sportive. Au pasit pe scena trofeelor nume mari ale sportului romanesc, tineri campioni, dar si sperante ale sportului care, ulterior au confirmat