Doua saptamani de comunicare armonioasa si comportament nonviolent in scoli

In luna ianuarie, in cadrul proiectului „Ape curate asumate”, sustinut de Aqua Carpatica, vom celebra impreuna cu elevii „Ziua Intrenationala a Nonviolentei in scoli”.

Emotiile, apele noastre interioare, atunci cand sunt tulburi, pot genera reactii care sunt departe de a fi unele pasnice. Ne frustram, devenim agresivi verbal, ba chiar si fizic. Ne varsam „off-ul”pe cei din jur, neintelegand de unde a pornit toata situatia.

Pe de o parte, emotiile pozitive ne bucura si ne incanta. Cand aducem in discutie ceea ce ne doare sau ne creeaza suferinta, situatia este insa cu totul alta. De aceea este important sa ne cunoastem mai intai propriile emotii si sentimente, sa le intelegem si sa vedem ce vor ele sa ne transmita. Astfel le putem identifica si la ceilalti, pentru a crea o punte de legatura intre noi.

Ziua de 30 ianuarie marcheaza „Ziua Internațională a Nonviolenței”, avand ca obiectiv promovarea ideii de educare a copiilor în armonie, solidaritate, respect și toleranță. Mesajul principal este: combaterea violenței prin cuvinte magice, dragoste universală, nonviolență și pace.

Ne dorim sa transmitem copiilor aceste mesaje incepand de la o varsta cat mai frageda, avand ca scop principal cresterea gradului de conștientizeze a necesitatii de reducere a violentei in sistemul educational și luarea de măsuri concrete de contracarare a acesteia.

De multe ori, vorbele pe care le spunem celor din jur ii ranesc la fel de mult ca un comportament violent. De altfel, violenta verbala este considerata un abuz si insoteste alte actiuni de bullying. Pentru ca orice copil a fost macar o data intristat de vorbele cuiva, putem trezi compasiunea copiilor prin activitati care imbina dezvoltarea personala si jocul.

Marti, 17 ianuarie, in cadrul evenimentului „Ape curate asumate”sustinut de Aqua Carpatica, ne vom intalni cu elevii Scolii Gimnaziale „Petre Ghelmez”, din Bucuresti.  Vom da startul unei „provocari” de 2 saptamani, in care comunicarea armonioasa si comportamentul nonviolent vor sta la baza crearii unor abilitati marca #apecurateasumate, pentru relatii pasnice in scoli.

Va invitam sa va alăturați celor ce sustin interactiunile pasnice in scoli si gradinite. Cu totii vrem sa fim o sursă de inspiraţie pentru cei mici. Contribuiti si voi pentru a pastra apele interioare si exterioare cat mai curate!

Evenimentul lunar “APE CURATE ASUMATE” este organizat  de Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro), in parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro).