Satul cel mai frumos din lume. Are doar 290 de locuitori și este o destinație de vis

Alquézar – satul a fost desemnat cel mai frumos sat din lume, din punct de vedere turistic. Are 290 de locuitori și este situat în Huesca, în nordul Spaniei.
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Alquézar a fost desemnat cel mai bun sat turistic. Are 290 de locuitori și este situat în provincia Huesca, în nordul Spaniei, potrivit ziarulromanesc.es.

Vestea că a devenit cel mai bun sat turistic a generat o mare bucurie atât în sat Alquézar, cât și în zona Turismului Regiunii.

Primarul Mariano Altemir descrie această recunoaștere internațională drept un „succes” care vine să „răsplătească eforturile multor oameni într-un loc care era sortit să dispară și se credea că nu are viitor”. Potrivit celor spuse de acesta, cu un angajament din partea tuturor locuitorilor și a administrațiilor regionale, provinciale și regionale „am obținut recunoașterea internațională”.

Primarul consideră că acest premiu va avea un impact în provincia Huesca și în Aragon. Autoritățile locale așteaptă acum „un aflux mare de vizitatori care caută locuri speciale, unde mediul înconjurător a fost îngrijit. Sperăm că vor fi vizitatori pe tot parcursul anului. Și asta înseamnă locuri de muncă și că oamenii își pot câștiga existența rămânând în acest teritoriu”, a adăugat el.

Organizația Mondială a Turismului a realizat acest concurs pentru a recunoaște acele sate care constituie un exemplu notabil de turism rural și angajamentul față de sustenabilitate. Premiul recunoaște destinațiile rurale care adoptă turismul ca motor de dezvoltare și noi oportunități de angajare, păstrând și promovând valorile și produsele comunitare. În această ediție, au fost selectate un total de 136 de localități din 57 de țări de pe cele cinci continente.

Din Barcelona, cea mai bună opțiune este să luați autostrada A-2 spre Lleida. În Lleida trebuie să luați ieșirea Almacelles-Huesca și apoi autostrada A-22 care trece prin orașele Binefar și Monzón. Prima ieșire indică Barbastro, Ainsa, Benasque și Alquézar. Continuând de-a lungul drumului național, veți vedea indicatoarele pentru „Parque de Guara”. De aici este semnalizată întreaga porțiune până la Alquézar.