Destinații pentru minivacanța de 1 Decembrie, în România. Unde te poți relaxa

Câteva zile ne mai despart de 1 Decembrie.  Zi liberă legală, ca și 30 noiembrie, când se sărbătorește Sfântul Andrei. Iată câteva destinații ce merită luate în calcul pentru această minivacanță.
 Poiana Braşov. FOTO Primăria Braşov
Poiana Braşov. FOTO Primăria Braşov

Poiana Brașov este una dintre cele mai apreciate destinații. Aflată la altitudinea de 1.030 de metri, stațiunea este situată la 11 kilometri de municipiul Brașov și este înconjurată de patru masive muntoase: Postăvaru (1.799 de metri), Piatra Craiului (2.238 de metri), Bucegi (2.505 metri) și Piatra Mare (1.848 de metri). Iar în apropiere de Poiana Brașov se află Canionul 7 scări, un loc perfect pentru pasionații de drumeții.

Valea Prahovei este una destinațiile populare și iarna. Turiștii au de ales între stațiunile Sinaia, Azuga, Breaza, Bușteni și Predeal. Cei care nu și-au făcut rezervări ar trebui să se grăbească.

Telecabină Valea Prahovei. FOTO Arhivă Adevărul
Telecabină Valea Prahovei. FOTO Arhivă Adevărul

Vatra Dornei poate fi opțiunea perfectă pentru pasionații sporturilor de iarnă, dar și pentru cei care vor să se relaxeze și să se bucure de peisaje sau de mofetele naturale și de nămolul de turbă din zona Poiana Stampei.

Călimănești-Căciulata, stațiunea aflată pe Valea Oltului, în Vâlcea este renumită pentru proprietățile curative ale izvoarelor termale.  Mănăstirea Cozia și Aleea de cură balneară, amenajată prin pădure sunt două dintre obiectivele zonei.

Stațiunea Băile Olănești aflată aproape de Râmnicul Vâlcea și poate fi o și ea o opțiune mai ales  datorită celor 35 izvoare hidrominerale. Turiștii pot vizita Palatul Olănești – vila lui Nicolae Ceaușescu – sau se pot bucura de rezervațiile de vegetația, floră și faună din jur, arată stirileprotv.ro

Destinații tradiționale de 1 Decembrie

Cei care își doresc să petreacă în stil tradițional Ziua Națională și să se bucure de tradițiile și obiceiurile românești pot opta pentru destinațiile tradiționale.

Maramureș. FOTO CJ Maramureș
Maramureș. FOTO CJ Maramureș