Cum pot fi curățate simplu petele de ruj de pe haine. Trucuri geniale!

De rămân pe haine, petele de ruj sunt o adevărată problemă. Există câteva metode simple care ne ajută să le îndepărtăm. Astfel, hainele rămân curate și pot fi utilizate în continuare.
Petele de ruj de pe haine pot fi curățate prin metode simple FOTO Shutterstock
Petele de ruj de pe haine pot fi curățate prin metode simple FOTO Shutterstock

Înainte de a  apela la aceste metode de curățare este indicat să verifici etichetele hainelor și să te informezi despre metodele de curățare recomandate de producător, scrie cumsa.ro.

În situația în care avem de-a face cu materiale delicate, ar fi bine să testezi un metoda pe o suprafață care nu este vizibilă.

“Primul pas pentru a curăța aceste pete este să îndepărtezi excesul de ruj folosind lama unui cuțit. Apoi se aplică puțin detergent lichid pe pată, se lasă să acționeze câteva minute, după care se clătește cu apă caldă.

O alta metodă este să folosești spirt. Pune puțin spirt pe o bucată de vată, iar apoi tamponează suprafața pătată. Nu treci să freci materialul pentru că astfel pata se va întinde și va fi mult mai greu de eliminat. După acest procedeu, hainele se spală ca de obicei”, arată cumsa.ro.

Și fixativul te scapă de probleme

Și fixativul este extrem de folositor atunci când vorbim de pete de ruj. Metoda este simplă: pulverizează fixativ pe suprafața pătată, iar apoi lasă soluția să acționeze timp de 15 minute.

De asemenea, dacă petele de ruj sunt pe blugi, atunci lucrurile sunt mai simple pentru că materialul este rezistent.

Conform sursei citate, folosind detergent lichid poți scoate petele foarte ușor și chiar poți freca suprafața. Nu apăsa foarte tare pentru a nu afecta materialul.

Dacă nu aveți spirt medicinal în casă, puteți folosi oțet alb. Acesta se aplică direct pe suprafața pătată folosind o bucată de vată și tamponând ușor.

Aceste metode sunt o alternativă mai puțin dură a substanțelor chimice care se folosesc în curățătorii și care scurtează durata de viață a hainelor.