Localitate spaniolă scoasă la vânzare pentru 260.000 de euro – VIDEO

Localitatea “Salto de Castro”, situată în nord-vestul Spaniei, a fost scoasă la vânzare. Prețul cerut este de 260.000 de euro, relatează BBC.

Situat la granița cu Portugalia, în provincia Zamora și la trei ore de mers cu mașina de Madrid, satul spaniol are 44 de locuințe, o biserică, o școală și un bazin de înot, care sunt incluse în preț.

 Salto de Castro a fost clădit la începutul anilor 1950. Foto: Captură video YouTube
Salto de Castro a fost clădit la începutul anilor 1950. Foto: Captură video YouTube

Salto de Castro a fost abandonat de mai bine de trei decenii și a fost cumpărat în anul 2008 de un om de afaceri, care și-a dorit să transforme localitatea într-o atracție turistică. Cu toate acestea, criza economică i-a curmat planurile, iar în prezent, la peste 80 de ani, proprietarul a hotărât să renunțe la proiect.

Proprietarul a visat să aibă un hotel aici”, a afirmat Ronnie Rodríguez, de la Royal Invest, compania care îl reprezintă pe proprietar. „Ar vrea în continuare ca proiectul să devină realitate”.

Satul a fost clădit la începutul anilor 1950 de o firmă care se ocupa cu electrificarea zonelor rurale din Spania.

Salto de Castro a găzduit muncitorii care au construit un baraj de acumulare, situat în apropiere. Dar după finalizarea lucrărilor, oamenii au plecat, iar în anii 1980, Salto de Castro era părăsit.

Reprezentanții firmei imobiliare care intermediază vânzarea au afirmat că după publicarea anunțului, care a avut loc în urmă cu o săptămână, au fost efectuate 50.000 de vizite. Aproximativ 300 de persoane și-au manifestat dorința de a cumpăra.

Localitatea a fost scoasă la vânzare și în trecut, însă prețul solicitat la acea vreme, de 6.5 milioane de euro, i-a ținut pe posibilii cumpărători departe.

Preţul actual este asemănător cu cel al unei garsoniere într-o zonă centrală din Madrid sau Barcelona.

Conform anunțului, persoanele care doresc să renoveze clădirile ori să meargă mai departe cu proiectul de transformare a localității ar trebui să investească aproximativ două milioane de euro.