O înotătoare a descris întâlnirea cu o caracatiță. „Mă îmbrățișa” – VIDEO

Scufundările în apele Pacificului de Nord pot părea descurajante: membrele amorțesc rapid fără echipamentul potrivit și, spre deosebire de albastrul strălucitor, apa are o nuanță verzuie.

Andrea Humphreys și un grup de prieteni au decis să facă scuba diving în apele Mării Salish, în largul coastei de est a insulei Vancouver. Profesoara din orașul Campbell River voia să-i arate unui prieten frumusețea subestimată a regiunii.

Oamenii spun că aici este întuneric și sumbru. Dar când ai lumină, vezi toate culorile curcubeului. Este incredibil. Am făcut peste 675 de scufundări și cred că aceasta este unul dintre cele mai bune locuri pentru scufundări din lume”, a declarat Humphreys.

Femeia a afirmat că vede caracatițele ocazional ascunzându-se în bârlogurilor lor, însă de această dată, în câteva clipe de la scufundare, grupul a văzut o caracatiță. Aceasta s-a apropiat de prietena profesoarei, care a filmat interacțiunea până când caracatița și-a îndreptat atenția asupra ei.

Camera a surprins cefalopodul în timp ce se apropia din ce în ce mai mult, până când a prins-o în tentacule.

Se târa pe camera de filmat, mă îmbrățișa. Acele tentacule uriașe erau deasupra feței și măștii mele”, a declarat Humphreys.

De fiecare dată când mă retrăgeam, caracatița continua să vină spre mine. A fost uimitor”, a mai adăugat femeia.

Apoi, caracatița i-a cercetat echipamentul de scufundări, manifestând un interes deosebit pentru camera ei.

Cefalopodul și-a păstrat culoare roșu intens de-a lungul întregii întâlniri, fără a căpăta tonul cenușiu al unei caracatițe agresive.

Entuziasmată de această întâlnire, cadrul didactic a publicat clipul video pentru prieteni și familie, adunând zeci de mii de vizualizări.