Sfaturi pentru alegerea meseriașilor serioși pentru amenajarea casei

Sfaturi pentru alegerea meseriașilor serioși pentru amenajarea casei

Mai jos sunt 6 pași de urmat pentru a avea garanția că cei pe care îi plătim pentru amenajarea casei sunt meseriași serioși.
Sfaturi pentru a avea garanția că angajăm meseriași serioși FOTO Shutterstock
Sfaturi pentru a avea garanția că angajăm meseriași serioși FOTO Shutterstock

Iată  cei 6 pași de urmat pentru a avea garanția că cei pe care îi plătim pentru amenajarea casei sunt meseriași serioși.

1. Recomandarea

„Când vorbiți cu cineva primul lucru cereți să va arate ultimele 3-5 lucrări făcute. Cereți numele și numărul proprietarului și mergeți să vedeți și să vorbiți personal. Da ,pierdeți o zi sau două dar este vorba de multe neplăceri care pot fi evitate. Va garantez că un proprietar care a fost mulțumit de un meseriaș o să va arate ce a făcut și o să îl recomande cu căldură. Iar dacă cel cu care vorbești nu poate sau nu vrea să facă asta ce deduceți dumneavoastră de aici?”, a scris un Internaut pe Facebook după ce a trecut printr-o situație neplăcută cu un meseriaș.

2. Plata fără avans

„Din moment ce eu cumpăr materialele de ce sa plătesc avans? La o lucrare mai mare care tine 1-2 luni se poate accepta plata pe etape, dar tot timpul mai puțin decât s-a lucrat. Evitați astfel acest sport național al Doreilor – fuga cu avansul sau plecatul la alta lucrare”.

3. Un contract cu termene clare de finalizare a lucrărilor și a efectuării plății

„Este foarte ok ca și meseriașul să se simtă în siguranță. Scrieți în contract data la care platiți iar dacă întârziați sa plătiți penalități, dar în același timp și dacă lucrarea nu e gata la timp meseriașul să suporte penalități”, mai scrie acesta pe Facebook.

4. Garanția lucrării

Orice lucrare în construcții are o garanție ( Legea 10/1995 actualizată în 2021). Să o cereți să fie stipulă clar în contract.

5. Colaborarea cu o firmă SRL sau un PFA

Un meseriaș bun va avea un PFA. Pentru a avea un PFA îți trebuie un certificat care să ateste calificarea pentru meseria pe care o prestezi. De aceea nu o sa găsiți prea des Dorei cu PFA.

6. Prețul 

Căutați pe Internet firme de construcții care au prețul afișat pe manoperă. Veți vedea și acolo diferențe mari. Vă faceți o idee referitor la preț văzând prețurile lor, iar având o baza puteți începe o negociere. Puteți avea noroc să gășiți pe cineva care are un vid de lucrări si decât să stea degeaba preferă să lucreze pe un profit mai mic”, a mai spus acesta.